Skip to content
Wie is Ward Reijmerink

Ward Reijmerink is een veelzijdig musicus uit Amsterdam. Alhoewel opgeleid als klassiek gitarist aan het Conservatorium van Amsterdam, begeeft hij zich op veel vlakken in de muziekwereld.

Op het Conservatorium van Amsterdam volgde Ward lessen bij Lydia Kennedy (klassiek gitaar), Fred Jacobs (oude muziek), Eric Vaarzon Morel (flamencogitaar) en Martien Oster (jazzgitaar). Daarnaast kreeg hij masterclasses van Emma Kirkby, Judicaël Perroy en Johannes Möller.

Tijdens de master Muziektheater T.I.M.E., een samenwerking tussen de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium, onderzocht hij de samenwerking tussen beeldende taal en klanktaal. Hij studeerde af met een muziektheatervoorstelling in de Leidse Schouwburg, waarin hij de beeld- en klanktaal van Iannis Xenakis verbond met de mythe van Orpheus.

Al tijdens zijn bachelor werd duidelijk dat hij zijn werk als musicus wilde verbinden met andere disciplines en kunstenaars. Alles is muziek, van gekras en gekraak tot beeld en vorm. Met deze filosofie en de gedachte dat als je een deel van jezelf inlevert je met elkaar een groter geheel kan maken maakt hij muziektheater.

Ward is gitarist, componist en arrangeur voor onder andere de formatie INKT. Sinds de oprichting samen met zangeres Frederike Palmen in 2015 maakt INKT Nederlandstalige levensliederen. Een kamerorkest gecombineerd met een jazzband: romantische liedjes die gelijk bij je naar binnen kruipen. Op 1 juni 2018 presenteerde INKT hun gelijknamige debuutalbum in een uitverkocht TivoliVredenburg.

Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van componist Claude Debussy werd samen met Eva Aukes en Bas Gaakeer het gitaartrio TRIO DEBU opgericht. Ze richten zich exclusief op het arrangeren en vertolken van muziek van Debussy.

Naast arrangementen voor INKT en TRIO DEBU arrangeert en orkestreert Ward voor solo-gitaar, diverse ensembles, orkesten en bezettingen in verschillende stijlen.